Жители на близкото до София село Пролеша излязоха на протест днес пред сградата

...
Жители на близкото до София село Пролеша излязоха на протест днес пред сградата
Коментари Харесай

Жители на селото с глобите за винетки протестираха пред МС

Жители на близкото до София село Пролеша излязоха на митинг през днешния ден пред постройката на Министерския съвет поради санкциите за липса на винетка, съобщи Нова тв. „ Ако пътят ще бъде заплатен, да сложат знак. Ако няма да е заплатен – тези санкции да отпаднат ”, уточни една от пострадалите на митинга. До момента подобен знак не е комплициран.

Недоволните жители показаха вяра, че санкциите им ще бъдат опростени. Адвокат изясни, че анулирането на санкциите има просто решение. „ Подали сме сигнал до Министерски съвет. Целият проблем идва от едно ненапълно решение на Министерски съвет. Могат да го добавят със задна и дата и да освободят всички извършители, минали през камерата на тол системата и да ги освободят от административна отговорност ”, уточни той. Протестиращите приканиха институциите да им извърнат незабавно внимание, тъй като хората са извънредно обезпокоени. " Искаме да бъдат анулирани санкциите, тъй като ние сме излъгани и излъгани от държавна иституция ", безапелационна е една от пострадалите.

Омбудсманът Диана Ковачева изиска да бъде оповестена прошка за санкциите на жителите на Пролеша. Все още обаче не са подхванати никакви дейности от страна на институциите и управляващите. Служебният министър на районното развиване Иван Шишков заяви, че хората са били излъгани още през 2020 година. " Това е част от кино лентата „ Изпращането на Глашатая “, сподели той.

Арх. Шишков напомни по какъв начин на 28 февруари 2020 г. тогавашният министър председател се накара на управлението на пътната организация и подреди на началника на АПИ персонално да отиде и да коментира като тръбач по селските площади кои пътни сектори няма да са платени.  " Оказва се обаче, че същия ден Министерският съвет е приел решение да не се заплащат винетки само и единствено до разклона за Божурище ", изясни служебният министър. И уточни, че макар обещанията на някогашния министър председател жителите на Пролеша не са били освободени и знакът за винетка си стои от самото начало.

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР